Nieuws

Veel gestelde vragen

Ons onderwijs en devices op school

Wij vinden het belangrijk om leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst en vaardig te maken in de digitale maatschappij waarin zij opgroeien. Het is een taak van onze school om leerlingen een goede basis mee te geven op het gebied van digitale informatievaardigheden en mediawijsheid. We vinden het ook belangrijk om ons onderwijs zoveel mogelijk ‘op maat’ te maken. Dankzij BYOD (Bring Your Own Device) kunnen we veel lesstof digitaal aanbieden en meer variatie aanbrengen in de lessen. Zo kunnen we de stof beter laten aansluiten op leerstijl, niveau en tempo.

Groep 7 maakt gebruik van de chromebooks van IKC Magenta. Aanschaf of huur van een laptop is niet aan de orde.

Vanaf groep 8 wordt er, met het zicht op vervolg in leerjaar 1 en leerjaar 2, de mogelijkheid geboden om een laptop te huren of te kopen.  Belangrijk om te weten is dat het voor groep 8 NIET verplicht is om een laptop te kopen/huren, zij kunnen namelijk ook gewoon gebruik (blijven) maken van de Chromebooks van IKC Magenta. Voordeel van een laptop is wel dat deze na schooltijd ook gebruikt mag worden, ook thuis, dat geldt niet voor een chromebook.

Vanaf leerjaar 1 werken leerlingen bij ons met een eigen of gehuurde laptop.

Wat zijn de mogelijkheden om een laptop aan te schaffen?

Scholengroep Carmel Hengelo biedt in samenwerking met The Rent Company de mogelijkheid om een voor de les geschikte laptop inclusief verzekering aan te schaffen of te huren. Middels een aantrekkelijke regeling worden er verschillende modellen laptops aangeboden. Hierbij zit gedurende de contractperiode een servicepakket, wat garandeert dat je altijd beschikt over een werkende laptop. Daarnaast is het ook mogelijk om ergens anders een laptop aan te schaffen of om een laptop mee te nemen die je al hebt. Je laptop moet wel aan enkele minimale eisen voldoen om er goed op te kunnen werken tijdens de les. Zie hiervoor ‘Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een laptop?

Een laptop aanschaffen / huren via de Rentcompany

De webshop van de Rentcompany is bereikbaar via deze link. Vul de inlogcode in die op de bestelflyer is toegestuurd. Hier is het mogelijk het aanbod te bekijken en een contract af te sluiten voor een gehuurde laptop. Voor een vast bedrag per maand krijgt de leerling een leenlaptop in gebruik, inclusief software, service en een schade- en diefstaldekking.

Waar moet de laptop aan voldoen (systeemeisen)

Wil je een laptop niet bij de Rentcompany aanschaffen, maar bij een andere leverancier? Dat kan, maar dan moet de laptop wel voldoen aan de volgende eisen:

– Windows 11(Pro) op de laptop (Let op; géén Chromebook of Apple)

– Voorzien zijn van recente, bijgewerkte updates

– Geschikt voor Wifi IEEE 802.ac (wifi 5) of Wifi IEEE 802.11ax (wifi 6)

– Batterijduur van minimaal 6 uur – 8 GB RAM of meer

– Webcam met microfoon

– Schermgrootte van minimaal 11 inch (Niet groter dan 14 inch)

Naast bovenstaande eisen adviseren wij ook om te letten op de volgende punten:

– Solide behuizing met stevige scharnieren en eventuele rubberen stootranden

– SSD harde schijf 128 gb

– HDMI aansluiting

– Spill-resistant toetsenbord (zodat vloeistoffen niet via het toetsenbord kunnen binnendringen)

Tegemoetkoming aanschafkosten

Verschillende gemeenten bieden hulp aan ouders/verzorgers/leerlingen die om financiële redenen anders niet mee kunnen doen. Kijk op internet bij de gemeente waar je staat ingeschreven om hiervoor een aanvraag te kunnen doen.

Wie is er verantwoordelijk voor de laptop?

Leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor de laptop. Ook voor het installeren van software en het bijhouden van bijvoorbeeld Windows-updates. Daarnaast zorg je als leerling ervoor dat je laptop elke dag voldoende is opgeladen en dat je hem mee naar school neemt. Wanneer je je laptop niet gebruikt of vervoert, berg hem dan netjes op in een beschermhoes. Draag hem bij je of leg hem in je kluisje. De school is niet verantwoordelijk voor diefstal of schade aan je laptop.

Klik hier voor de presentatie van The Rent Company die op school gegeven is.

Vond je het een leuk bericht? Deel het snel op social media!

Scroll naar boven